Presentaciˇ
COLLA SARDANISTA ROSA DE REUS Entitat sardanista i de cultura popular. Orient, 17. Apartat 324. 43204 Reus Tel. 977345040-977343568ľ977317342-977816265-977762411 csrosadereus@tinet.cat csrosadereus@gmail.com facebook-Instagram: @csrosadereus

ACTIVITATS 2018

groc
52 APLEC BAIX CAMP

abc2018-2 


 
 

 
PROGRAMA SENCER Aplec Baix Camp 2018ABC18   

INVITACIÓ

"Cal no abandonar mai ni la tasca ni l'esperança"

Pompeu Fabra, durant la Setmana d'Estudis Catalans a Perpinyà (1947)


Enguany es compleixen cinquanta anys del Maig de 1968. La majoria de nosaltres, per no dir tots, vam saber de la seva existència deu anys més tard. Ni les revistes, ni la televisió espanyola -única que teníem-, ni la premsa que es podia publicar, ni cap altre mitjà ens parlava dels fets succeïts a França. No ens van informar ni de les protestes d’estudiants, ni de les vagues, ni de les manifestacions i enfrontaments, i ni tant sols de la Primavera de Praga, contemporània del Maig francès.

Es van produir càrregues policials contra els manifestants que van acabar en batalla campal. Els joves i els treballadors lluitaven contra el capitalisme, que continua actiu i és més fort que mai; contra les guerres, que no s’han acabat; contra el consumisme, que és persistent; contra el racisme, que no ens l’acabem.

El Maig del 68 és un punt d’inflexió en el segle XX i no només polític, sinó també social i cultural. Han passat 50 anys... i l’1 d’octubre de 2017 Catalunya va ser víctima de càrregues policials contra gent que volia decidir el seu futur.

Mentre passava el Maig de 1968 nosaltres estàvem organitzant el segon Aplec Baix Camp, i no en teníem ni la més remota idea del que s’estava coent a Europa. Ara potser tampoc.

Per tant, cinquanta anys després, us convidem a un aplec renovat i diferent d’aquell del 68, però que continua defensant com el primer dia el dret a l’autodeterminació dels pobles, la llibertat d’expressió, la igualtat social i la pau.

El 52 Aplec Baix Camp ja és a punt!

COLLA SARDANISTA ROSA DE REUS

 

 

FOTO2018

Convocatòria 52 CONCURS FOTOGRÀFIC APLEC BAIX CAMP

Presentació d’obres: 

De l’1 de maig al 31 d'octubre de 2018


foto: Daniel Font  

TEMES:

“APLEC BAIX CAMP” i “COSTUMS TRADICIONALS DELS PAÏSOS CATALANS”

Consulteu les  BASES


                   

concertrj


ballada2018              ballada18

BALLADES DE SARDANES 

FESTA MAJOR DE SANT PERE

REUS 2018


 

                           
M

 muralla 

MONTBLANC

CAPITAL DE LA SARDANA 2018

PROGRAMA

informació: grupsardanista2018@gmail.com o al telèfon 650 147 186

 tarragAPLEC DE LA SARDANA DE TARRAGONA

Estem molt agraïts a la Junta directiva del Casal Tarragoní que va aprovar fer un homenatge a les entitats organitzadores de l’Aplec Baix Camp de Reus, i de Lleida, perquè fa més de 50 anys que se celebren.

El dia 6 de maig de 2018 en ocasió del 46 Aplec de la Sardana Ciutat de Tarragona, ens van obsequiar amb una reproducció del monument a la sardana a Tarragona.GUIA 

GUIA SARDANISTA 2018


Si voleu un exemplar en paper, passeu-lo a buscar pel nostre local (els dijous de 8 a 10 h)

 

  taula

TAULA PEL SARDANISME A REUS

Aprofitant que el 2017, Reus va ser proclamada Capital de la Cultura Catalana, la Colla Sardanista Rosa de Reus va organitzar la TAULA PEL SARDANISME A REUS. Un projecte destinat bàsicament a pensar en el futur, que s’estructurava en unes sessions de debat sobre la sardana a Reus.

El projecte es va muntar sobre la base d’unes preguntes que després es donarien a col·lectius determinats per conèixer-ne l’opinió. Es tractava, doncs, de preguntar sobre la participació en actes sardanistes, la formació, la joventut i la sardana, causes de la desmotivació, creació de colles, entitats, suports institucionals i activitats que es fan a la ciutat.

Es va donar veu al debat a les entitats sardanistes, escoles, cobles, institucions, mitjans de comunicació i entitats d’altres localitats. Es va fixar un calendari a cavall de tres mesos, dos per al debat i un per a la taula rodona en concret, que va tenir lloc dissabte, 20 de maig de 2017, al Centre d’Art Cal Massó de Reus.

Si bé les conclusions són la radiografia de l’actualitat sardanista a la ciutat de Reus, voldríem remarcar dos dels apartats que considerem més importants del dossier:

Þ les propostes de millora i

Þ les millores a implementar properament.

La TAULA ha estat una activitat molt positiva, perquè ens ha permès parlar obertament sobre la sardana a Reus. D’ara endavant, el primer pas ja no ha de sortir de l’entitat organitzadora de la TAULA, sinó que pot provenir de qualsevol iniciativa.

Trobareu el dossier en pdf aquí.    
 


   

llib

Nota llegida el 18/11/2017 en l’acte de lliurament dels premis fotogràfics. 

Havíem oblidat els moments dramàtics de la nostra història, però els esdeveniments recents ens han fet recuperar la memòria. El franquisme segueix viu, com es va demostrar en la repressió de l’1 d’octubre, i la democràcia està intervinguda. Els dirigents de dues grans organitzacions civils són a la presó, i també hi són les principals autoritats del país que van complir amb el mandat de les urnes de setembre de 2015.

 És el nostre govern legítim, i no en reconeixem cap altre.

Com a ciutadans exigim la posada en llibertat dels presos polítics.

Les entitats de cultura popular seguirem treballant per normalitzar el país, i seguirem lluitant per aconseguir la veritable democràcia.

No hem de perdre l’esperança, ni hem de deixar que la tristesa ens guanyi, la República catalana serà una realitat. 

viladesaufabrapedrolo aureliaEntitat

 

aec
cens      vxl     volunt
 portal             indep  CNPL

   

musica

 
 unesco LLIB
face qr inst
    baixa del butlletí